Húsleves sok sok zöldséggel
A húslevest ugy gondlom, hogy nagyon kevés olyan ember van aki nem szereti.
Főleg ilyenkor télen, hisz felmelegit, ha beteg vagy nagyon egészséges.
Én kicsit másképp csinálom, hísz számomra fontos, hogy szép tiszta letisztult levest
kapjuk.
Hozzávalók:
1 db tyúk,
5-6 sárgarépa
3-4 fehérrépa
1 zeller, + zsár
1-2 szem burgonya
kellkáposzta, vagy kellbimbó
karalábé
petrezselyem levél,
só, bors,
Én először odarakom a hust felfőzöm, és leöntöm az első levet, hogy ne legyen zavaros a levesemnek a leve.
Útánna odakészitem, hideg vízbe a husokat, leszedem a habot, ha még van rajta, felfőzöm, és nagyon
lassan elkezdem főzni. kb. 2-3 órát szoktam.
Ha kész van, leszűröm és levesbetétnek, tésztát, húsgombócot, vagy grizgaluskát tálalok hozzá.
Jó étvágyat kívánok nektek!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek