Céklasaláta
Cékla saláta
Hozzávalók:
4-5 közepes cékla, 2-3 sárgarépa, 2 közepes krumpli,1 zeller,
1db. lilahagyma, 1 db. hagyma. 2-3 gerezd fokhagyma.
Fűszerek: köménymag, bors, ½ dl. olaj, mustár, só, 1 citromleve,
1 nagy pohár tejföl,( vagy joghurt) majonéz.
A zöldségeket megfőzöm, lereszelem (tökgyaluval) a fűszereket
az olajba keverem, pár órát állni hagyom.
Étkezés előtt hozzákeverem a tejfölt, vagy joghurtot,
(a lilahagymát összevágom apróra és ekkor teszem bele)
A hűtőben több napig eláll, ha csak étkezés előtt keverem össze
az öntettel.
Öntet nélkül is kiválló köret.
Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek